MIRA AQUÍ. EL QUE SÉ I QUI SÓC: LES DEU CADENES QUE ENS VINCULEN. NO SABEM QUI SOM.


Price: 3,99 €
(as of Aug 05,2021 18:29:11 UTC – Details)


EL PRIMER DESIG DE SERVITUD.

El desig és perillós perquè ens fa creure que l’objecte del nostre desig és el que realment volíem i el que realment ens podria fer feliços.

No veiem els perills de perseguir objectes del nostre desig. Quan el desig sorgeix en nosaltres, ja no estem satisfets. No estem satisfets del que tenim i de qui som. L'ensenyament de Buda tracta sobre com viure feliç en el moment present. Però quan la flama del desig crema en nosaltres, ja no en pot ser capaç. Creiem que sense l'objectiu del nostre desig no podem ser realment feliços i, per tant, perdem tota la pau i la capacitat de ser feliços en l'aquí i l'ara.

COM PODEM AFLUIXAR AQUESTA SERVITUD?

La bota ens va donar molts exemples per il·lustrar el desig. Un d’ells és que una persona plena de ganes sigui com qui porta una torxa encesa i el vent bufa contra ell perquè el foc li cremi la mà.
Una segona imatge és la d’un gos que mastega un os nu, per molt que mastegi, mai no el satisfarà perquè no hi ha carn a l’os.

Descanseu més, ni una mica de líquid. En definitiva, passa amb el mateix objecte de desig. Mai no ens pot satisfer. Una tercera imatge del Buda tracta d’un ganxo i un esquer.

El ganxo amb l'esquer es llença al riu. Quan el peix veu l'esquer, els sembla tan atractiu que realment hi volen picar. El que no sap el peix és que hi ha un ganxo amagat dins de la col. I així passa amb l’objecte del nostre desig. El perill no és visible. De vegades, l'esquer és de plàstic i els peixos ni tan sols se'n poden menjar. Però sembla temptador i el peix hi mossega i queda penjat a la ratlla. Per tant, hem de mirar amb atenció per veure la veritable naturalesa de l'objecte del nostre desig. Si ho fem, tot el que és temptador es perd ràpidament. Per tant, és important identificar els perills ocults de l’objecte del desig.

ASIN‏:‎B08MQ1TXG8
Herausgeber‏:‎neobooks (2. November 2020)
Sprache‏:‎Deutsch
Dateigröße‏:‎267 KB
Text-to-Speech (Vorlesemodus)‏:‎Aktiviert
Screenreader‏:‎Unterstützt
Verbesserter Schriftsatz‏:‎Aktiviert
X-Ray‏:‎Nicht aktiviert
Word Wise‏:‎Nicht aktiviert
Seitenzahl der Print-Ausgabe‏:‎243 Seiten

Kommentar verfassen