Milyen volt az egyetem? BGE Külker | Viszkok Fruzsi

Milyen volt az egyetem? BGE Külker Me elmelésem nektek, hogy milyen volt számomra az egyetem. Én mi alapján választottam, és aztán milyen tapasztalataim …

source

26 thoughts on “Milyen volt az egyetem? BGE Külker | Viszkok Fruzsi

 1. Miután összevágtam a videót, rájöttem, hogy egy csomó dolgot kifelejtettem, így itt egy kis kiegészítés. 🙂
  1. Nálunk nagyjából az első 2-3 félév volt nagyon erősen bejárós, de a többi félév ebből a szempontból nagyon laza. Sok az előadás, amire nem kötelező bejárni (én azokat szinte mindig ki is hagytam), így suli mellett viszonylag könnyen lehet munkát is vállalni. Pénteken soha nem volt órám.
  2. Választásnál fontos szempont lehet a suli elhelyezkedése is, ugyanis a BGE kint van a 16. kerületben, ami már nagyon külváros. A Nyugatitól kb. 1 óra bejutni, így ha csak 1 lyukasórád van, akkor azzal többnyire nem igazán tudsz semmit kezdeni.
  3. Bár azt mondtam, hogy teljesen ki vagyok ábrándulva a felsőoktatásból, nagyon fontos hozzátenni, hogy ettől függetlenül meg sem fordul a fejemben, hogy ha most kellene választanom, ne tanuljak tovább. Ha neked is megvan rá a lehetőséged, mindenképp használd ki! Sok mindenre megtanít az életben, és emellett hasznos kapcsolatokat is kialakíthatsz.
  4. Augusztusban készítek majd egy olyan videót, amiben elmondok mindent, amivel én nem voltam tisztában sulikezdésnél. Mi a ZH, mik a kreditek, miből áll egy államvizsga stb. 🙂

 2. BGE-sek!
  Tudnátok már mondatot írni, hogy milyen a matek meg statisztika? Kb. miket tanultatok ezeken az órákon?
  Van külön matek 1,2 ill Statisztika 1,2?
  Továbbá ha van itt valaki aki angol nyelvű képzésre jár vagy ott végzett tudna pár mondatot írni róla.
  Nagy segítség lenne, köszi szépen!

 3. Sajnos mindennel egyet értek amit a felsőoktatásról modtál, sőt megjegyezném hogy ez az orvosképzésre is igaz. Ami az államvizsgát illeti, a 27 tételed által legalább te tudtad mi volt a képzésed lényege, nálunk tételek sem voltak. Elvileg mindent IS tudni kell (és kérdeznek is államvizsgán baromságokat), mégsem bukik meg senki. Képmutatás és pofavizit az egész. Siralmas a felsőoktatás minősége. Az érettségizőknek erősen ajánlott külföldi kitekintés.

 4. A Corvinuson nehéz a matek. Nem csak gazdasági matek van, hanem sima matek I. és II., de ha tanulsz nem lesz gond a matekkal, akkor sem, ha gimiben nem voltál olyan jó. Itt egyetemen már tudod, hogy kell a matek és másképp állsz hozzá, nem nagy ördöngősség.
  Mondjuk, aki 2-es volt matekból annak azért nem ajánlanám.

 5. Hihhetetlen informativ nagyon jo video volt, kulonosen orulok hogy ezt megtalaltam ,mert pont fakt valasztas elott allok, es tok durva de pont ezen az egyetemen ezt a szakot neztem!!!

 6. Szia Fruzsi!
  Én ugyanerre az egyetemre szeretnék menni, arra lennék kíváncsi, hogy neked hogy jött össze ez a rengeteg pont, és milyen többletpontjaid voltak mikor jelentkeztél.
  Én eddig csak kalkuláltam, de ha azt nézem hogy eddig milyen volt a bizim és mi az amit szerintem teljesíteni tudok, akkor is csak ilyen 289 pontok jönnek ki.
  Pedig egy nyelvvizsga is van benne és mégis.
  11.-es vagyok így most már jó lenne ha tudnám, miben kell javulnom hogy több pontom legyen.

  Előre is köszönöm a választ ?

 7. Nekem az lenne kérdésem, hogy hogyan lehet bejutni?? Mármint úgy értem, hogy érettségi pontok, vagy év végi jegyek alapján?? Lehet, hogy elhangzott, csak én vagyok ilyen süket. Tudom, még messze áll tőlem, hisz' még nem nem is vagyok az összes szóbeli felvételimen, de engem valahogy nagyon érdekel a felsőoktatás és nincs olyen ember a környezetemben, aki el tudná mondani mi és hogyan működik?
  Előre is köszönöm a válaszokat☺

 8. Sajnos az orvosképzés sem olyan, mint amit az ember elképzel. Masszív elméleti képzés (ami nyilván kell és szükséges, mert az adja meg az alapot), de a gyakorlati oktatás ott sem csúcs szuper. Csak gondoltam leírom röviden a tapasztalatom, ha már Fruzsi megemlítette a videóban, meg talán valaki aziránt érdeklődik. De nem szeretném senki kedvét elvenni, nekem az volt az álmom és nem tudnám elképzelni máshol magamat, csak ezt az oldalát is látni kell.. 🙂

 9. BGF-re jártam Külkerre NG-re, 2 év után otthagytam és átjelentkeztem a SZIE-re. Életem legjobb döntése volt! Ég és föld a két iskola oktatáshoz és a hallgatókhoz való hozzáállása. Csak azt bánom, hogy nem jöttem rá előbb, hogy a BGF nem nekem való hely.

 10. Szia Fruzsi 🙂 Én csak annyit szeretnék kérdezni tőled, hogy volt-e számviteled, illetve üzleti folyamatok támogatása? És ha igen hogy birkóztál meg velük ? 🙂

 11. koszi, minden kerdesemre valaszoltal :)))))) en kulfondon vagyok de lehet vissza mennek, nagyon megtetszett a BGE a beszamolod alapjan, es magyarul megis csak konnyebb lenne LOL.

Kommentar verfassen